Care este diferența dintre foliile pt. colantare PVC și folie de protectie PPF?

Care este diferența dintre foliile pt. colantare PVC  și folie de protectie PPF?



Dacă ați citit articole anterioare care oferă sfaturi de cumpărare PPF, este posibil să fi citit despre folii pentru colantare PVC sau folii auto (vinil). O altă confuzie care apare este înțelegerea diferenței dintre folie de protecție a vopselei sau PPF și vinil - sau numită și folie pentru colantare.
 

În esență, PPF este un material mai gros, mai puternic, dar ușor. Oferă rezistență la pete, protecție împotriva ciobiturilor de piatră, zgârieturilor ușoare, urme de holograma și alte deteriorări ale vopselei.
 

Vinilul este mai greu, mai subțire și de obicei colorat. Poate fi decorat și cu grafică. Iată un exemplu practic. Această imagine de mai jos este un exemplu grozav de folie de vinil. Este un vinil de marcă 3M IJ180 care este aplicat pe vopseaua originală a unui vehicul.



Este un „autocolant” – dar oferă și o anumita protecție pentru vopseaua de dedesubt. 

 

Structura foliei de protectie a vopselei

 
OK – să trecem la tehnică. Majoritatea foliilor de protecție a vopselei auto se bazează pe aceeași construcție fizică.
Este împărțit în cinci straturi individuale:

 

 

Cap Sheet - Este o folie de protecție PET pe partea superioară a foliei PPF  care trebuie îndepărtat înainte de aplicarea acesteia. Scopul acestei folii este de a proteja stratul exterior (Clearcoat)  până când acesta se polimerizează complet, Acest lucru durează. cam 3-4 saptamani in functie de temperatura.

Clearcoat -  Stratul exterior este un strat transparent ultralucios. Măsoară aproximativ 0,5 mils (0,0132 mm) și acționează ca strat de suprafață al foliei PPF.  Unele PPF-uri cu auto-vindecare sunt acoperite cu un polimer elastomeric care ajută materialul să-și mențină forma naturală odată ce a fost întins sau aplicat.

Poliuretan - cea mai mare parte a foliei de protectie vopsea .. Aceasta măsoară aproximativ 6,0 mils (0,152 mm).
 

Adeziv acrilic - Următorul strat este adezivul acrilic. Este puțin mai subțire – măsoară 1,6 mils (sau 0,040 mm). Acesta asigură durabilitatea aderenței.

Liner -  Acesta este stratul inferior al foliei PPF. Măsoară aproximativ 3,0 mils (sau 0,076 mm) în grosime. Odată îndepărtat, expune materialul care asigură lipirea la suprafața vehiculului.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!