Vinil monomeric, polimeric sau turnat? Care este cel mai bun pentru mine?

Vinil monomeric, polimeric sau turnat? Care este cel mai bun pentru mine?

Înainte de a începe cu următoarea aplicație, este important să luați în considerare cu atenție tipul de vinil de care veți avea nevoie. Decizia cu privire la ceea ce veți lipi pe el, dacă este în interior sau în exterior și pentru cât timp aveți nevoie de el sunt factori cheie de luat în considerare atunci când alegeți cel mai potrivit vinil. În timp ce vinilul este un material versatil, unele sunt mai potrivite pentru anumite tipuri de aplicații, așa că citiți ghidul nostru simplu pentru a afla care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

 
Diferența dintre vinilul calandrat și cel turnat

Termenii "calandrat" și "turnat" se referă la tipul de proces utilizat pentru fabricarea vinilului. Procesul de calandrare este utilizat de obicei pentru vinilurile monomerice și polimerice, iar procesul de turnare este utilizat pentru a produce vinil turnat conformabil.

 
Viniluri turnate (cast)

La crearea vinilurilor turnate, PVC-ul lichid este turnat pe o foaie de turnare și copt într-un cuptor, producând pelicula cu fața turnată. Vinilul turnat este considerabil mai subțire decât vinilul calandrat și este mai conformabil, fiind utilizat pentru aplicații complexe, cum ar fi învelirea vehiculelor. Mai subțire decât vinilul calandrat, vinilul turnat este mai moale, mai flexibil și are, de obicei, o durată de viață de 10 ani, în comparație cu durata de viață de 3-7 ani a celui calandrat. În general, vinilul turnat aduce mai multe beneficii decât cel calandrat, dar are un preț mai mare.

 Vinilul calandrat (calandered)

La crearea vinilului calandrat, PVC-ul este topit alături de colorant și plastifiant, pentru a înmuia pelicula și a o face utilizabilă. Pe măsură ce se răcește, acesta este apoi extras prin rolele de calandrare, rezultând astfel lățimea, grosimea și finisajul final al suprafeței filmului.

 Importanța plastifiantului

Plastifiantul este o substanță adăugată în procesul de calandrare pentru a reduce fragilitatea și a îmbunătăți flexibilitatea PVC-ului. Cea mai mare problemă cu care se confruntă plastifiantul este migrarea. Plastifiantul care rămâne în starea sa originală previne fisurarea, divizarea, aderența slabă a cernelii și incompatibilitatea cu procesul de imprimare digitală. Acest lucru înseamnă că, cu cât mai mult timp plastifiantul rămâne în produsul dumneavoastră, cu atât mai mult va dura produsul dumneavoastră.

 Monomeric sau polimeric?

În prezent, sunt disponibile două tipuri de folii calandrate: monomerice și polimerice. Cele două denumiri: mono, care înseamnă unul, și poli, care înseamnă multe, descriu tipul de plastifiant utilizat pentru a crea un vinil finit flexibil.

 Vinil monomeric

În cadrul peliculelor monomerice, plastifianții utilizați sunt cu lanț scurt și nu se leagă bine în peliculă. Acest lucru înseamnă că plastifiantul tinde să migreze în afara filmului, făcându-l fragil și inflexibil. În general, aceste folii au o grosime variabilă și pot avea o grosime cuprinsă între 70 și 80 de microni, cu tendință de contracție. Aceste folii sunt cele mai potrivite pentru aplicații netede și plate, unde nu este necesară îndoirea. Având o durabilitate scurtă în exterior, sunt mai bine utilizate pentru aplicații interne sau pentru aplicații externe selective pe termen scurt. Utilizările tipice tind să includă semnalizarea promoțională, autocolantele și expozițiile.


Vinil polimeric

În cadrul filmelor polimerice, plastifianții utilizați sunt cu lanț lung, ceea ce le permite să se lege eficient în film, împiedicând posibilitatea de migrare. În general, filmele polimerice sunt mai moi, mai flexibile și mai puțin susceptibile de a se contracta, ceea ce înseamnă că se pot îndoi în jurul suprafețelor ușor curbate. De asemenea, aceste folii variază în grosime și pot avea o grosime cuprinsă între 60 și 80 de microni. Cu o durabilitate pe termen mediu de 5-7 ani, acestea pot fi utilizate atât la exterior, cât și la interior. Utilizările tipice tind să includă semnalizarea interioară și exterioară și aplicațiile plate pe vehicule.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!